Edremit Körfezi'nde Gezilecek Bölgeler


Yepyeni ve keyifli mi keyifli bir yazı ile karşınızdayız! Bu yazımızın amacı Akçay çevresini daha yakından tanımanıza, bu bölgeyi ziyaret edeceğiniz zaman nereleri gezmeniz ve hangi lezzetleri tatmanız gerektiğini önceden belirlemenize birazcık da olsa yardımcı olabilmek. Öyleyse hemen başlayalım…

Akçay çevresi denildiğinde ilk aklınıza gelen yerler nereler? Bizim aklımıza gelenlerden bazıları Ayvalık, Cunda Adası, Küçükkuyu, Yeşilyurt Köyü, Assos, Adatepe Köyü, Kaz Dağları, Hasan Boğuldu ve Sütüven Şelalesi, Çamlıbel Köyü ve Altınoluk. Elbette bu bölgede başka yerler de mevcut ama en popülerlerinden bazıları bunlar ve kısa kısa da olsa hepsi hakkında bir şeyler paylaşmaya çalışacağız.

Ayvalık ve Cunda Adası

Ayvalık ve Cunda Adası’nı birbirinden ayrı düşünmek olmaz. Çünkü Ayvalık’a gelenlerin büyük çoğunluğu mutlaka Cunda’ya da uğrar. Özellikle yaz aylarında binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bu iki güzel yerde gezilip görülecek onlarca nokta vardır. 

Ayvalık sokaklarındaki Rum evleri ziyaretçilerin ilk dikkatini çeken şeylerden birisidir ve dar sokaklarda dolanırken karşınıza çıkan bu güzel evlerin bol bol fotoğrafını çekmekten alıkoyamazsınız kendinizi. Yaz aylarında Ayvalık çarşısı da oldukça hareketli ve keyiflidir. Buraya kadar gelmişken meşhur Ayvalık tostundan yiyebilir ve damla sakızlı dondurmanın tadına bakabilirsiniz. Ve yaz aylarında buraya gelip de deniz ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için önerilen yerlerin başında da Sarımsaklı Plajı gelmektedir.

Cunda Adası ise daracık ve sevimli sokakları, deniz kenarına dizilmiş balık restoranları, birbirinden güzel hediyelikler satın alabileceğiniz dükkanları ile keyifli saatler vaat eder ziyaretçilerine. 

Küçükkuyu

Çanakkale ilinin sınırları dahilinde olan Küçükkuyu ile Akçay arası ortalama 30 kilometredir ve anayol üzerindeki minibüslerle ulaşım sağlanabilmektedir. Bir akşamüzeri Küçükkuyu’ya gidebilir, sahildeki cafelerden bir tanesine oturup çayınızı yudumlayabilir, eğer isterseniz burada yer alan dükkanlardan zeytin ve zeytinyağı alışverişi yapabilirsiniz. 

Adatepe Köyü

Sit alanı olan ve bu sayede güzelliğini korumayı başaran Adatepe Köyü Küçükkuyu’ya birkaç kilometre uzaklıktadır. Buradaki muhteşem taş evler görülmeye değerdir. Ayrıca buraya kadar gelmişken Zeus Altarı da ziyaret edilmeli ve buradaki harika manzaranın tadı çıkarılmalıdır. Zeus Altarı’nın yer aldığı tepeye ulaşmak için ağaçlı bir orman yolunun içerisinden ortalama 10-15 dakika yürümeniz gerekmektedir. Ancak bu yürüyüşün sonundaki manzarayı gördüğünüzde büyük ihtimalle yorulduğunuza pişman olmayacaksınız!

adatepe köyü

Yeşilyurt Köyü

Son yıllarda popülerliği daha da artan, harika bir doğaya sahip olan ve bazı kaynaklarda dünyada oksijen oranının en yüksek olduğu ikinci yer olarak tabir edilen Yeşilyurt sadece yaz aylarında değil bahar ve hatta kış aylarında da birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Buraya günübirlik gelebilir, mükemmel taş işçiliklerini görebileceğiniz evlerin bol bol fotoğrafını çekebilir, sokaklarında gezinebilir, kendinize ve sevdiklerinize zeytinyağı satın alabilirsiniz. Yeşilyurt Köyü’nde birkaç gün kalmak isterseniz bunun için de birden fazla konaklama seçeneği mevcuttur. Bunlardan size uygun olanını tercih edebilir ve tertemiz hava eşliğinde, şehrin karmaşasından uzak, keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Assos

Assos denildiğinde akla hem tarihi hem de doğal güzellikler gelir. Assos Antik Kenti bir tepe üzerindedir ve buraya gittiğinizde muhteşem bir manzara sizi karşılar. Burayı gezdikten sonra Behramkale Köyü’nün taş sokaklarında dolanabilir, köy meydanında kahvenizi içebilirsiniz. Zaten antik kente de köyün içinden çıkılmaktadır, yani buraya kadar gelmişken köyde de biraz zaman geçirilmelidir. Ardından Assos Antik Liman’a inebilir ve buradaki restoranlarda balıkların tadına bakabilirsiniz. Eğer yaz aylarında Assos’a gelecekseniz muhteşem koylarında deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Kadırga Koyu ilk akla gelenlerdendir ve antik limana birkaç kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kadırga Koyu’nun tertemiz denizinde yüzebilir, sahilinde güneşlenebilir ve acıktığınızda bölgede bulunan yerlerde bir şeyler atıştırabilirsiniz.

Hasan Boğuldu ve Sütüven Şelalesi

Buralara kadar gelmişken bir doğa harikası olan Sütüven Şelalesi ve Hasan Boğuldu Göleti’ni de görmenizi tavsiye ederiz. Burada tertemiz hava, su ve kuş sesleri ile huzur dolu birkaç saat geçirebilirsiniz. 

Çamlıbel Köyü

Kaz Dağları’ndaki güzel köylerden bir tanesi olan Çamlıbel son yıllarda daha fazla ziyaretçi çekmektedir. Siz de bu köye gelebilir, köyün girişindeki kahvede çayınızı yudumlayabilir, Köyün Delisi adlı dükkandan hediyelik ürünler alabilir, Doğa Aile Kır Bahçesi’nde manzaraya karşı mangal keyfi yapabilir ve köyün sokaklarında dolanabilirsiniz. Çamlıbel Köyü’nde gidebileceğiniz diğer yerler Düşler Vadisi, Şarlak Restaurant, Zeytinbağı Otel ve Saklı Bahçe’dir. Buralarda da kahvaltı edebilir ya da bir şeyler atıştırabilirsiniz. Köyde aynı zamanda konaklayabileceğiniz de çok sayıda yer mevcuttur.

zeytinbağı otel

Görsel: Zeytinbağı Otel

Altınoluk

Özellikle yaz aylarında yazlıkçılar ve bölgedeki otel, pansiyon gibi yerlerde konaklayan tatilcilerle dolup taşan bir yerdir Altınoluk. Siz de bir akşam çarşısına gidip gezinebilir ve buradaki dükkanlardan hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Dilerseniz Altınoluk Köyü’ne de çıkabilir, buradaki kahvelerden bir tanesinde çay, kahve, koruk suyu ya da karadut suyu içebilirsiniz.


Yorumunuzu Paylaşın