İstanbul'un En Güzel Parkları


Özellikle haftasonları şehrin karmaşasından ve egzos dumanından kaçmak, doğayla içiçe olmak için İstanbulluların sevdiği, tercih ettiği parkların bir listesini hazırladık. İşte bahar aylarında büründükleri eşsiz manzaraları, ferah alanları ile olmazsa olmaz İstanbul parkları:


* Fenerbahçe Parkı: Kadıköy, Fenerbahçe'de hemen deniz kenarındaki park, İstanbulluların gözde yerlerinden biri. Yeşillikler içindeki parkta kafeler de mevcut.

* Emirgan Korusu: Sarıyer ilçesine bağlı bu güzel korunun içinde Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk yer alıyor. Her sene Nisan ayında Lale Festivali'nin düzenlendiği koru, özellikle Avrupa yakasındaki İstanbulluların uğrak mekanlarından biri.  
* Gülhane Parkı:  Osmanlı İmparatorluğu döneminde Topkapı Sarayı'nın dış bahçesi olarak kullanılan, tarihi ve merkezi konumdaki bu güzel park, 2003 yılında restore edildi.

* Yıldız Parkı: Beşiktaş'ta bulunan bir diğer tarihi park olan Yıldız Parkı içinde Malta köşkü ve Çadır Köşkü adlı yer alıyor.

* Taksim Gezi Parkı: Beyoğlu ilçesinde, Taksim Meydanı'nın hemen yanında bulunan bu şehir parkı, 2013 Gezi Parkı protestoları sırasında bütün ülkenin ve dünyanın dikkatini üzerine çekti. İstanbul'un en küçük parklarından biridir aynı zamanda.
* Maçka Demokrasi Parkı: Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasında geniş bir alana yayılmış olan parkın içerisinde, yapay bir ada ile kafe ve havuzlar var.
* Sanatçılar Parkı: Akatlar'daki bu park, koşu parkuru, kafesi, temiz doğasıyla dikkat çekiyor.
* Florya İBB Tesisleri: Havuzlu Bahçe, Kır Bahçe ve Şahin Tepesi ile ziyaretçilerine hizmet veren tesis, huzur verici bir doğaya sahip.
* Göztepe 60. Parkı: Caddebostan'daki parkta, oturma alanları, süs havuzu, gölet ve oyun alanları yer alıyor.


FOTOLAR: Gülhane Parkı (Gryffindor), Fenerbahçe Parkı (Nevit Dilmen), Yıldız Parkı (Chapultepec)


Yorumunuzu Paylaşın