Karadeniz'in Turizm Merkezi Ayder


Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan, ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı Ayder, kaplıcası, festivali, doğal güzellikleriyle ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biridir. Her sene haziran ayının ikinci haftası Çamlıhemşin-Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali'nin gerçekleştirildiği bölgede, Hemşin evleri özel kültürel, geleneksel dokusuyla görülebilecek güzelliklerden biridir.

Burayı ziyaret edenler için gezilebilecek diğer yerleri ise şöyle sıralayabiliriz:
* Zil Kalesi: Çamlıhemşin'in güneyinde, Fırtına Deresinin batı yamacında kurulmuş bu tarihi yapı, müthiş bir doğal güzelliğin içinde yer alır. 14. ya da 15. yy'a ait olduğu sanılan kale, dış ve orta surlar ile iç kaleden meydana gelmektedir.
* Fırtına Deresi: Rafting tutkunlarının uğramadan dönmemeleri gereken yerlerden biridir. Bölgede temmuz ayının 3. haftası, Fırtına Rafting Şenliği yapılmaktadır.
* Kaçkar Dağları Milli Parkı: Karadeniz bölgesinin en yüksek dağları olduğu gibi, en bol yağış alan kısmıdır aynı zamanda. Fırtına deresi ile Hemşin deresi, parkı çevreleyen iki akarsudur. Yırtıcı hayvanların yanısıra bölge, zengin bir floraya sahiptir.

Foto: Karduelis


Yorumunuzu Paylaşın