Sonbaharda Görülebilecek Yerler


Sonbahar denince akla dökülen yapraklar ve serinleyen hava gelmektedir. Ancak sonbahar aslında çok daha fazlasıdır. Uzun doğa yürüyüşleri, hafta sonu kaçamakları, temiz hava, durgun deniz, huzur ve sakinliktir sonbahar. Ve sonbaharda gezmek de ayrı zevklidir. Siz de ister yakın mesafede yer alan yerlere günübirlik geziler düzenleyebilir, isterseniz de birkaç günlüğüne bir yerlere gidebilirsiniz. İşte size birkaç öneri:

Büyükada

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız Adalar sadece birkaç saat uzağınızdadır ve bu güzelliklerden mahrum kalmamanız gerekmektedir. Evet, bütün adalar çok güzeldir ama Büyükada’nın yeri bir ayrıdır sanki. Güzel bir sonbahar günü, keyifli bir vapur yolculuğu ile adaya ulaşabilirsiniz. Öncelikle güzel bir kahvaltı edebilir, ardından adanın sokaklarında uzun yürüyüşler yapabilir, Aya Yorgi’ye çıkıp burada manzaranın tadına varabilir, Splendid Palas Oteli’nde bir akşam kahvesi içebilir, çarşıda yer alan dükkanlardan hediyelik eşyalar satın alabilir, bisiklet kiralayıp adayı bisikletle turlayabilir, Adalar Müzesi’ni gezebilir, Rum Yetimhanesi’ni görebilir, akşam canlı müzik de yapan mekanlardan birisinde balık keyfi yapabilir, Prinkipo’da dondurma yiyebilirsiniz. 

Bozcaada

Bozcaada’ya sadece yaz aylarında mı gidilir? Elbette ki hayır! Bozcaada sonbaharda da ayrı bir güzeldir ve bu mevsimde de birçok kişi tarafından ziyaret edilir. Denk gelirseniz bağbozumu şenliklerine katılabilir, adanın koylarını gezebilir, çay bahçelerinde oturup türk kahvesi içebilir, Rüzgar Gülleri’ni görebilir, akşam yemeğinde denize nazır balık keyfi yapabilir ve şirin mi şirin pansiyonlardan ya da butik otellerden birisinde konaklayabilirsiniz.

Polonezköy

Polonezköy de tıpkı Adalar gibi güzel bir kaçış noktasıdır İstanbullular için. Sonbaharda daha da güzelleşen Polonezköy’de güne güzel bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz. Ardından bol bol yürüyüş yapabilir, at binebilir, sayısız kendin pişir kendin ye mekanlarından bir tanesinde tüm öğleden sonranızı geçirebilirsiniz. Yemeğiniz hazır olurken de hamağa uzanıp dinelebilirsiniz. Ayrıca eğer isterseniz burada yer alan otel ya da pansiyonlardan birisinde konaklayabilir, sabahın erken saatlerinde mis gibi bir havaya uyanabilirsiniz. 

Kapadokya

Kapadokya için belki de en güzel mevsim sonbahardır. Sabahın erken saatlerinde balon turu yapabilir, peri bacalarını gezebilir, Avanos’ta çanak çömlek yapmayı öğrenmeye çalışabilir, Asmalı Konak’ın çekildiği yeri görebilir, eğer daralmayacaksanız Derinkuyu Yer altı Şehri’ni gezebilir ve Ihlara Vadisi’ne gidebilirsiniz.

Cunda

Cunda da sonbaharda gezilecek yerlerden birisidir. Buraya gittiğinizde dar sokaklarında gezinmeli, sokak aralarında yer alan dükkanları gezmeli, damla sakızlı kurabiye satın almalı, sahildeki restoranlardan birisinde balık yemeli ve Taş Kahve’de kahvenizi yudumlamalısınız. Buraya kadar gelmişken Ayvalık’a da uğramalı, şirin Rum evlerinin olduğu bu tatil beldesini gezmeli ve Ayvalık tostunu tatmalısınız. 

Trilye

Bursa sınırları içerisinde yer alan Trilye’de keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Çamlı Kahve’ye gidip manzara eşliğinde çayınızı içebilir, sahilde yer alan restoranlarda balık ve çeşitli deniz ürünlerinin tadına bakabilir, beldenin simgesi haline gelmiş Trilye evlerini görebilirsiniz. Bursa’ya kadar gitmişken Cumalıkızık Köyü’nü görebilir, Mudanya’da gezinebilir ve Bursa Merkez’de yer alan Koza Han’dan alışveriş yapabilirsiniz. Dönerken kestane şekeri almayı unutmayın!

Alaçatı

Alaçatı yaz aylarında oldukça hareketlidir ve sokaklarında rahat rahat yürümek çok zordur. Eğer Alaçatı sokaklarında huzurla dolaşmak, güzel bir restoranda sakin bir akşam yemeği yemek ve bol bol resim çekmek isterseniz özellikle Eylül ayında bu güzel mekana gitmenizi öneririz.

Abant

Sonbahar aylarında nereye gitsek acaba dendiğinde belki de ilk akla gelen yerlerden birisi Abant’tır. Tertemiz havada yapılan uzun yürüyüşler, göl kenarında verilen molalar ve manzara eşliğinde yenen yemekler, kır kahvelerinde geçirilecek huzur dolu saatler Abant’ta yapılacaklardan sadece birkaç tanesidir. 

Amasra

Adım attığınız anda sizi büyüleyecek yerlerden birisidir Amasra. İçerisinde 20’den fazla malzeme bulunan meşhur salatadan yiyebilir, Çekiciler Çarşısı’nda alışveriş yapabilir, deniz manzarası bulunan çay bahçelerinden bir tanesinde soluklanabilir ve hem yeşile hem de maviye doymuş olarak gezinizi sonlandırabilirsiniz.

Safranbolu

Safranbolu’da görmeniz gereken birçok yer vardır. Hıdırlık Tepesi’nde manzaranın keyfini çıkarabilir, dar sokaklarında gezinip Safranbolu evlerinin bol bol resmini çekebilir, çarşının içerisinde yer alan kahvelerden birisinde bol köpüklü türk kahvesi içebilir, yine çarşıda yer alan dükkanlardan hediyelik eşyalar satın alabilir, Yörtük Köyü’nü gezebilir ve safranlı lokumu tadabilirsiniz.

Yedigöller

Yeşilin birçok tonunu bir arada görebileceğiniz, uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, göl kenarlarında soluklanabileceğiniz ve tertemiz havada huzurlu saatler geçirebileceğiniz Yedigöller sonbaharda gidilecek yerlerden birisidir. 


Yorumunuzu Paylaşın