Ülkemizdeki En İyi Üniversiteler


Sitemizde erişebileceğiniz önemli bilgilerden biri de, eğitim-öğretim kurumlarına ait haritalar. Bunlar arasında en dikkat çeken üniversitelerin küçük bir listesini sizin için hazırladık:

* İstanbul Üniversitesi: Devlet Üniversitesi deyince akla gelen ilk üniversitelerden biri olan İstanbul Üniversitesi, 2011 yılında, "Dünyanın en iyi 500 üniversitesi" sıralamasına Türkiye'den giren tek üniversitedir aynı zamanda.

* Bilkent Üniversitesi: Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi, Profesör İhsan Doğramacı tarafından 1984 yılında kuruldu. Nispeten genç olmasına rağmen önemli başarılara sahip olan üniversite, Avrupa'nın en iyi üniversiteleri arasında 32. sırada gösterilmiştir.

* İstanbul Teknik Üniversitesi: Bir diğer devlet üniversitesi olan İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi)'nin kuruluşu 1773 yılına dek uzanır. TÜBİTAK bilim ödüllü mezunları, İTÜ Basketbol Takımı ile de ismini duyuran üniversitede 13 fakülte ve 6 enstitü yer alıyor. Okulun ünlü mezunları arasında, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Mustafa İnan, Ziya Akçasu, Bedri Karafakioğlu, Ali Erdemir, Bedrettin Dalan, Üzeyir Garih gibi isimler bulunuyor.

* Marmara Üniversitesi: İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, Mühendislik gibi fakültelerin yer aldığı Marmara Üniversitesi, devlet üniversitesidir ve kuruluşu 1883 yılına uzanır. İstanbul'un çeşitli yerlerine dağılmış olan kampüslerinin bir kısmının Küçükyalı'daki yeni yerleşkede bir araya getirilmesi planlanmaktadır.

* ODTÜ: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 15 Kasım 1956 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Üniversite bünyesinde 5 fakülte yer alıyor. Ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri olan ODTÜ, 1966 yılında Türkiye'de merkezi bilgisayar sistemi kuran ilk üniversitedir aynı zamanda. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri, 2002 yılından bu yana yapılmaktadır.

* Boğaziçi Üniversitesi: İstanbul'daki devlet üniversitelerinden bir diğeri olan Boğaziçi Üniversitesi, 1971 yılından bu yana ülkemizin en önemli ve değerli üniversitelerinden biridir. Bulunduğu konum itibariyle de dikkati çeken üniversite, Nuri Bilge Ceylan, Gülse Birsel, Nil Karaibrahimgil, Derviş Zaim, Cem Yılmaz gibi ünlü mezunlara da sahiptir.

FOTOLAR: Fotoğraflar, wikipedia.org adresinden alınmış olup, AtilimGunesBaydin (Ortadoğu Teknik Üniversitesi), Danbury (İstanbul Üniversitesi) ve  Starliner'e (Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü) aittir.


Yorumunuzu Paylaşın