Bitez'de Mutlaka Gitmeniz Gereken Mekanlar


Bodrum her zaman Beach yazıları ile öne çıkar, çünkü yazın en hasret olduğumuz şeyi yapıp denize girip güzelce yüzmek istiyoruz ve tabii ki günün çoğunu deniz kenarında geçirdiğimizden plajlar en öncelikli konumuz. Öte yandan Bodrum'da artan nüfus ve pandemi dolayısıyla yaz-kış yaşamın yaygın hale gelmesi ilçede şehirleşen ve değişen bir hava oluşturdu. Öyleki İstanbul'daki nereyese tüm lüks restoranların (PapermoonSunset, İnari, Luccasina kadar) artık Bodrum'da şubeleri mevcut, hem tanıdık markalar hem de artan trafik sorunu Bodrum'un küçük bir İstanbul olma yolunda ilerlediğini bize gösteriyor. Biz ise bu yazımızda Bodrum'un gözde beldesi Bitez'in popüler mekanlarından, Bitez'deki yaşamdan ve deneyimimizden bahsedeceğiz. 

Bitez deyince yazlıkçı bölgesi, Bitez yalısı ve bir de muhteşem denizi akıllara geliyor. Bodrum’da deniz hep güzeldir ve en iyi denizlerinden biri Bitez’de diyebiliriz. Zaten en güzel koylarını Aktur sitesi kapatmış durumda. Burada çok meşhur olarak bildiğim ve gençliğimden beri geldiğim Sarnıç Beach var. Halen güzel müzikleriyle ve ortamıyla gençlere hitap eden keyifli bir yer. Sağında Aktur sitesinin çeşitli plajları; Beyaz, Mavi, Doria, İnceburun plajları gibi, solunda ise Bitez’in uzun bir sahili var. Burada da bir sürü plaj/beach yan yana dizilmiş durumda ama tabi burası rüzgarlı bir koy olduğundan bolca sörf ve yelkenli görmekte mümkün. Sahil boyunca evlerin balkonlarına baktığınızda hepsinin kapatmış olduğunu görebilirsiniz, bunun sebebini daha sonra sahilde bir eve ziyarete gittiğimizde anladım ki o şiddetli rüzgardan asla oturamadıklarından camekanla kapatmak durumunda kalmışlar. Bu sahil bana pek hitap etmiyor, sörf imkanlarının olması güzel olsa da sahilin rüzgarlı oluşunu da, halk plajımsı o tarzını da pek sevmiyorum. Benim için açıkçası Bitez burası değil.

Çünkü Bitez’in aynı zamanda ufak bir merkezi var. Burada güzel bir kasabı, hemen yanında bir manav, karşısında çok güzel mezeler satan ufak bir dükkan (burada balkabaklı acılı mezesi efsaneydi) aynı sırada çok beğenilen bir profiterolcu, tabi bir de dondurmasına ismini verip bölgeyi meşhur eden Bitez dondurmacısının ilk yeri de burada. Gerçekten dondurmayı burada yediğinizde farklı bir lezzet alıyorsunuz! Gencinden yaşlısına, sabah kahvaltısından gece yarısına 24 saate hep dolu görebileceğiniz bir mekan burası! Ve yazları üniversite öğrencilerini çalıştırıp onlara da cep harçlığı çıkarmaları için fırsat yaratması ayrıca hoşuma gitti.

Biraz ileri de Vamos adında bir kafe var, gerçekten Bodrum'da inanılmaz ihtiyaç olan tarzda bir kafe burası, zaten birkaç yazdır başka yerlerde konaklamamıza rağmen eşimle Vamos’a gelip kahve ve tatlı hatta yemek yemeğe gelmişliğimiz vardır. Benim için buranın san Sebastian cheesecake'i İstanbul'daki B-blok’u ya da San Sebastian'daki La Vina'yi aratmıyor =) ama seneler içerisinde gerçekten hakettiği ilgiyi gören bir yer oldu ve akşamları yer bulmak imkansız hale geldi. Bu sene tam karşısına da Meksika usulü görünen ama esasında şık bir kebap restoranı olan Kurul diye bir restoran açılmış. Benim için her şey gayet güzeldi ama humusu gerçekten aklıma kazınmış durumda! Bu arada Vamosun öteki yanında ise Bitez’in meşhur bir makarnacısı var, bir aile işletmesi ve makarnalarını kendileri yapıyorlar ama ben salatalarını da çok beğeniyorum. Bir de Bitez mantıcıları var, bunlar da çok seviliyor. Yolun çıkışında ise Bitez Kurufasulye var, yazın kim yer diyeceksiniz ama inanın mutlaka yemelisiniz ben lezzetine hayran kaldım, yanına bir de kavurmalı pilav aldım of ki ne off.

vamos bodrum cheesecake

Görsel: Vamos

Bir de arada ufak ama çok güzel İl Mandarino adında bir İtalyan restoranı varmış, fakat bir ay boyunca bize gitmek ne yazık ki nasip olmadı, çok sevdiğimiz bir arkadaşımız tavsiye ettiğinden ve  ismini de çok sevmemiz sebebiyle hep aklımızda olan ancak hep son saniye yer sorduğumuz ve tabi ki boş yer bulamadığımız bir mekandı ama aklımda kalan bir yerdir!

Bitez’in en ama en sevdiğim favori mekanım ise hatta bizim için en uzaktan bile Bitez’e gelme sebebi, gün içerisinde deniz kenarında olmaktansa bu seferde şöyle keyifli farklı bir gün geçireyim bari dediğimiz o yazlıkçı günlerinden birinde Zai de günü geçirmek, hatta home ofis çalışma artık pandemi ile çok arttığından yazın çalışmaya devam edenler için çok keyifli bir çalışma alanı sunuyor:) kütüphane kafe şeklinde duyduğum ama gittiğimde muhteşem hayal gibi bir alanla karşılaştığı, sevdiğim, huzur bulduğum bir mekandır! 

zai bodrum

Görsel: Zai Bodrum

Zai'ye gelmişken ve sulu yemek seviyorsanız o gün öğlen mutlaka Konacık'taki ev yemekleri yapan Kısmet lokantasına da uğramanızı tavsiye ederim, gündüz aktivitesi için Bodrum'da böyle farklı ve güzel tatları yaşamanızı tavsiye ederim. 

Bitez’in bir başka pozitif yani da alışveriş merkezlerine, Bodrum merkeze, hiç gerekmesini istemesekte yakın olması çok önem taşıyan hastanelere (Acıbadem ve Amerikan) ve diğer popüler bölge olan Yalıkavak'a hep 15-20 dakika mesafede olması da çok

Kruvasancı diye bir mekan! Adı üzerinde müthiş taptaze kruvasanlarıyla sizi bir anda Avrupa'da hissettiriyor. Sabah saatinde alıp evinizde şahane bir kahvaltı edebilirsiniz veya oturma yerleri de var, yol üstü olduğundan ben tercih etmem ama en azından hızlıca yemek isteyenler için böyle bir alan olması da hoşuma gitti =) yanında Vula diye bir burgerci var, bana hep İstanbul'da çok beğendiğim Zula'yi hatırlattı ama akşamları ayaküstü lezzete yerimiz olmadı, önünden hep tokken geçtik. Gündüz gidelim diye baktığımızda ise oturma yeri inanılmaz güneş alıyordu, orada saniye durmamız mümkün olmadığından ne yazık ki orayı da denemek nasip olmadı.

Diğer bir tavsiye ise Bağarası restoran ortamı çok keyifli salaş bir mekan, güzel mezelerinin yanında çok şahane etler yapıyorlar, kalabalık sofraların keyfi burada bambaşka olur. Etçi demişken gene Bitez’e açılmış İstanbul mekanları mevcut; birisi Kaşıbeyaz birisi de Adana İl Sınırı kebapçıları, ben burada ikisini de denemedim ama mutlaka lezzetleri iyidir diye düşünüyorum.

bağarası restaurant bodrum

Görsel: Bağarası Restaurant Bodrum

Bir de yazın tam göbeğinde Ağustos ayında kızımın 1 yaş doğum gününü kutlamak istediğimden özel yapım pasta arayışına girdiğimde keşfettiğim ve gene Bitez’de olan Bodrum Pasta Evi hem kurabiyeleriyle, hem cupcakeleriyle hemde özel yapım pastasıyla bizi gerçekten çok mutlu ettiler. İşletme sahibi Karadenizli ve çalışan herkes gerçekten çok ilgiliydi. Lezzetler çok taze ve güzeldi! Burada da San Sebastian varmış ama denemediğimden bilemiyorum ben hala Vamos’cuyum!

BONUS ! Köşem balık restoran! Ortakent tarafına doğru geçince gerçekten hem lezzetiyle, hem mekanın keyifiyle hem de gelen insan profiliyle beni her zaman çok mutlu eden bir balıkçı. Bodrum’da nerede kalırsak kalalım mutlaka bir akşam burada geçirmekten büyük keyif alıyoruz.

Merve / Haritamap.com


Yorumunuzu Paylaşın